lördag 27 juni 2009

En Göteborgare i stan.

En 1/4 del av Rootmoset tillsammans med en hedersrootmosare besökte ett hak beläget i Visbys hamnkvarter för att se världens gladaste Göteborgare. Håkan Hellström delar musik-Sverige i två delar, antingen köper man hans naiva texter, folklighet och popularitet hos småflickor eller inte. Dom största argumenten som dom som inte gillar Håkan är att:

1 Han kan inte sjunga (när har det haft betydelse för pop och rock musik).
2 Han har naiva texter (jag har aldrig hört att The Ramones eller Kiss tex. fått samma kritik.)
3 Han är folklig och har uppträtt i allsång på skansen (personligen tycker jag att det skönt att se artist som är så ödmjuk och helt fri från divalater som annars är ganska vanligt i branschen).

Jag vet inte exakt hur resterade delar av Rootmoset ställer sig till Hellström men jag är ganska övertygande att om alla som inte har sett honom kommer att ändra eller i alla fall omvärdera sin åsikt efter ett konsertbesök.

Och hur var konserten? Som vanligt så var det helt suveränt. Fullt band med blås och bongotrummor och en fantastisk liveshow. Före konserten var man lite orolig för att det var sittande publik men efter andra låten stod dom 10 första raderna upp så det spelade ingen roll.

Inga kommentarer: