söndag 10 april 2011

Rapport från Mellangiss 2011 - This Is Pop?

Dagen efter årets händelse, Mellangiss 2011, kan man konstatera att vi är fullt nöjda med en fjärdeplats av totalt 75 lag ("och så slapp ni släpa på en massa böcker" som en av våra mer framgångsrika konkurrenter torrt noterade). Vi vill återigen passa på att tacka Looserville USA för ett väl genomfört arrangemang.

Lite diskussioner blev det ju igår om att nivån var ganska ambitiös i de olika kategorierna men många tog ändå detta med gott humör. Arrangörerna tog ut svängarna och det var väldigt mycket som vi aldrig tidigare hade hört i ett Popgiss. En hel del låtar passade oss som hand i handsken men där fanns även artister/grupper som vi inte riktigt kände till ens när vi fick svaren. Så vi har en del nya bekantskaper att göra här, kan vi konstatera. Det är ju aldrig för sent för att utvidga sitt musikkunnande. Det var som sagt en tävling där man tog ut svängarna och namn som Suicide, Mastondon, Dictators (med flera, med flera) ljöd genom högtalaranläggningen.

Ska även ge beröm för att man höll tidsschemat så bra som man gjorde. Jag kommer aldrig, aldrig att kritisera en arrangör för att de spräcker tidsschemat (för det är lätt hänt) men samtidigt så är det ändå beundrandsvärt när man lyckas hålla det. Knappa sju timmar (från lite efter 14 till omkring 20.50) tog att exekvera detta Mellangiss.

De gamla hjältarna i Dr. Zoom & the Sonic Boom rodde hem det med 98 poäng medan ett för oss okänt lag vid namn Peter and the Fastlanders kom tvåa och våra ivriga konkurrenter Unga Moderna kom trea, fyra eller fem poäng före oss. Vi hade även slagit ett litet vad med våra medveteraner Gamnackarna, vilket slutade med att några flaskor Carlsberg hamnade på vårt bord (tack, Tobbe!).

Rootmoset kan nu konstatera att man kommit rätt bra i de tre senaste tävlingarna och med mycket olika arrangörer. Trea 2009, sjua 2010 och nu fyra 2011. Vi behöver inte skämmas för oss och som bäst låg vi faktiskt tvåa under tävlingens gång igår innan vi kom till det vi kallar "dödsskuggans dal" (00-talet) som vi fullständigt mördade. Nu har man ett år på sig att friska upp kunskaperna inför Popgiss 2012.

We own the motherfucker!

Inga kommentarer: