fredag 8 april 2011

Metal on Metal.

Trots varningar om kraftfull blåst (den var egentligen högst beskedlig) släntrade undertecknade ned till Munken för att om torsdagkvällen (ah, att gå på konsert en torsdagkväll i en stad med runt 20 - 25 000 invånare, bara en sån sak) för att se en metallisk dubbelmacka i form av lokala akten Avenir och de värmländska gästerna Sparzanza.

Både banden förvaltade närmast en metal-tradition men de gjorde det väldigt bra. Skillnaden var väl närmast av Avenir var lite mer fläskiga och rakt på medan Sparzanza var lite mer melodiska under den riffiga ytan. Jag har ju även hunnit nöta in Sparzanzas två senaste album, "Folie a cinq" och "In voodoo veritas" på Spotify de senaste veckorna.

Som så ofta med metalband live så försvinner förstås en del av nyanserna, inte minst när man står långt fram (det här har jag skrivit förutom och ni vet nog alla vad jag menar). På platta är Sparzanza ett ganska så nyanserat band med en hård men ändå melodisk metal. Både banden jobbade verkligen hårt och det trots att det var "en sorgens dag" (Färjestad hade förlorat) såsom Sparzanzas frontman lät meddela.

Den här kvällen kan väl ses som en lite trevlig upptakt till helgens evenemang där Looserville USA står som värdar för "This is pop - mellangiss 2011". Ska bli mycket spännande men även lite nervöst. Men vi är laddade och vi går in med inställningen att vi ska ta hem detta!

Inga kommentarer: