onsdag 23 mars 2011

Tankar inför ett mellangiss.



Rootmoset har givetvis ägnat en hel del tankar på sistone om det kommande Mellangisset, "This is pop". Det gick väldigt bra sist med en bronsplats men hur lär det då gå i år? Kan vi lyckas ännu bättre? Eller floppar vi totalt? Den mest realistiska gissningen är väl att vi hamnar någonstans mittemellan.

Dessa tankar virvlar i alla fall i mitt huvud medan jag tog en liten paus från mitt jobb och dricker en latte medan indiegruppen Spoon pumpar i bakgrunden. De senaste veckorna har förstås ägnats åt en hel del träningslyssnande, inte minst då från senare delen av 00-talet samt från 2010 ocn den lilla bit av 2011 som vi nu hunnit med. Man vet ju aldrig hur pass färska saker som kan dyka upp i tävlingen. Om inte annat så nöter man in detta till Popgiss 2012.

För övrigt är det en SABLA tur att Popgiss/Mellangiss inte blivit så stort ännu så man måste mota vissa lag i grind. Tänk om vissa lag skulle behöva kvala in, som man gör vid schlagern eller fotbolls-EM/VM? I och för sig en intressant tanke men ändå något som är skönt slippa se här i Visby. För det finns ändå gott om musiknördar som redan i förväg vet att det inte kommer att gå så bra i tävlingen men som ändå tycker det är SÅ förbannat kul att vara med. Och de ska de ju få vara också.

Innan Mellangiss har vi dock ett litet pannkaksgiss att exekvera i morgon kväll. Som vanligt med en meny skapad av den eminente hovmästaren Tinka. Vi får väl se hur det går även där.

Inga kommentarer: