fredag 25 mars 2011

Gam-moset slår till!



Undertecknad hade igår som vanligt lyssnat på "Tonight's the Night" och därefter rundat av arbetsdagen för att därefter släntra över till Öster för att äta tillsammans med herr Kristoffersson (och jag tänker inte göra onödig reklam genom att tala om var vi åt) innan kvällens pannkaksgiss. Olyckligtvis hade även herrar Töllinen och Svensson lite annat för sig så det såg ut att bli duopop för Rootmoset igår. Ett litet tag, i alla fall.

För när vi väl installerat oss på Crêperiet så insåg vi att herrar Olof och Boa, från Gamnackarna, också hade problem med visst manfall (och kvinnofall). Efter en kort diskussion slog vi därmed våra påsar ihop och plötsligt hade Rootmoset och Gamnackarna blivit till den nya konstellationen Gammoset (vi spolade "Rootnackarna") vilket visade sig vara en smart satsning.

Det kan vara värt notera att undertecknad vid endast ett tillfälle tidigare tävlat i par med en av våra heders-Rootmosare (vid "Gurkmix" på Kneippbyn för några år sedan) men förutom det så var det här nog första gången någonsin som flera medlemmar av Rootmoset överhuvudtaget tävlade tillsammans med andra personer. En så sluten sekt har vi alltså varit under våra tretton år (och det är ju så vi ofta trivts med att ha det, hehe).

Skämt åsido. Vi fick en mycket trevlig kväll med Gammoset och våra två nya lagkamrater prickade med säker hand ett gott antal poäng. Även Tomas blixtrade till vid ett flertal tillfällen och satte grupper som Monster och de idag något bortglömda Mazzy Star. Med förenade krafter prickade vi även in 22 av 24 skivbolag kopplade till rätt artist. Och som vanligt hade Tinka satt ihop en kanontävling.

Utan att skryta så lyckades vi krossa allt motstånd med enda undantag och det var ju (förstås) de till synes oövervinnerliga Lag Gnu som tryckte till oss med 16 poäng (122 mot 106 poäng) samtidigt som vi i vår tur hade ett betryggande avstånd till nummer tre på listan. Det kändes dock ändå gott att vara uppe och sniffa på en silverplats vilket ger självförtroendet ytterligare en knuff inför Mellangiss.

Eftersom Visby är en riktig rock'n'roll-stad även mitt i veckan så kunde vi efteråt gå ned på Munken och se punkrockarna Mistake samt rockabillybandet The Knockouts. Får väl tyvärr säga att publiken nog var bland den mest lama jag sett på Munken men den främsta förklaringen är nog att den var rätt fåtalig. De som röjde mest på konserterna tycktes vara bandens kompisar.

Mistake matade på i den kaliforniska punk-traditionen (Tomas noterade även att det var lite kul se en kille i Travis Bickle-frisyr, vilket sångaren hade) och Knockouts lyckades låta förbannat mycket för att bara vara tre man, varav en ståbas. Det var en njutbar kväll, även om det blev en smula sent. Ska även passa på att nämna att det är ny torsdagskonsert på Munken redan 7 april, då metal-bandet Sparzanza med förband äntrar scenen. Be there. Det känns överlag kul att man såsom boende i en stad med runt 20 - 25 000 invånare kan ha en helkväll med konsert och allt mitt i veckan. Finns både en och två större städer i Svea rike som inte kan erbjuda detsamma.

Härmed får vi även passa på att tacka Boa och Olof för ett gott team-work och vi är alltså vid gott mod inför drabbningen 9 april.

Inga kommentarer: