lördag 31 maj 2014

Heta vax vecka 22.

Tomas ger er fyra pinfärska skivor ur den aldrig sinande skivdjungeln.

Rebecca & Fiona – Beauty is pain

Uppföljaren till "I Love you Man" är en bättre skiva på alla sätt, att dom är begåvade är helt klart, en favorit. Bästa låten "Holler".

Kent – Tigerdrottningen

En ny Kent-skiva är alltid en fest, den låter som en klassik Kent-skiva och att Kent är bäst på att göra Kent-musik råder ingen tvekan om, inte i klass med "Vapen och Ammunition" eller "Röd" men godkänd. Bästa låten "Allt har sin tid" med underbar kör av Beatrice Eli.

Pixies – Indie Cindy

Var lite orolig att börja lyssna på den, skulle den bevisa att Pixies är världens bästa band och att "Trompe Le Monde" var en mellanskiva eller att det är bara en fortsättning på downward spiral, tyvärr är den det senare, några låtar är helt ok, "Bagboy" är helt suverän och kunde ha platsat på "Surfer Rosa" eller "Doolittle", men är det Kim som körar? Den information jag har kunnat hitta är att det inte är Kim men det låter väldigt mycket Kimpan om den sången. Finns det någon som kan bringa klarhet i detta och göra min nattsömn lite bättre så tas information tacksamt emot.

Sharon Van Etten – Are we there

Veckans bästa, upptäckte Sharon genom förra skivan "Tramp" som också rekommenderas, den nya är ännu bättre och har blivit en klar favorit, årets bästa redan nu. Bästa låten är den bluesiga Cowboy Junkies-doftande "Every time the sun comes up".

Inga kommentarer: