fredag 28 oktober 2011

Att göra en bajen.

Undertecknad hade haft en stressig men ändå bra dag fast den skulle förstås bli bättre när det vankades Creppy Quiz där på kvällen. I ett allt gråare Visby traskade eder skribent så ned till creperiet och upptäckte på vägen att det ändå inte var så pass kallt så han hade behövt den där överrocken han nu hade satt på sig för säsongen.

Rootmoset var för första gången på mycket, mycket länge fulltaligt och det märktes även på vårt resultat. Denna kväll var eminente Tinka i samarbete med förre GA-skribenten Peter Wennblad och det betydde en lite annorlunda mix av musik vilket även verkade spela oss i händerna. Vi hade inte enorma problem med kategorin "gissa skivomslag" och vi seglade närmast igenom flera kategorier och ledde komfortabelt med cirka fem poäng mot mitten av tävlingen.

Faktum är att vi heller inte hade några väldiga problem med 00-/10-tal vilket vi ju internt brukar ge smeknamnet "Dödsskuggans dal". Vi var tvärtom rätt nöjda med att vi spikade en del ganska knepiga frågor. Som det nu var stötte vi på patrull först på avdelningen "covers" och vi har nu börjat inse att det på senare år nog snarare varit just cover-avdelningen som är vår "dödsskuggans dal".

Allt som allt gjorde vi en klassisk Hammarby-match igår. Vi ledde komfortabelt men lyckades på slutet strula till det och tappade den där ledningen vilket till sist renderade oss en femteplats medan Danne & Ruben välförtjänt rakade hem segern. Totalt hade vi 100 poäng av 160 möjliga och var väl därmed nöjda.

Överlag så var det gott om härliga människor på creperiet igår och man får sannerligen säga att det är månadens höjdpunkt, utan att ljuga. Till nästa gång är det därtill Tomas och undertecknad som kommer att stå för underhållningen och vi har redan börjat snickra på upplägget. Väl mött!

Inga kommentarer: