söndag 22 november 2009

Rootmos'n'Blues.

Gårdagsaftonen spenderades på det anrika etablissemanget Effes där Rootmosets ålderspresident Kennet framträdde som basist i orkestern Slim Pim & The Bullets, vilka hade livedebut. Bandet spelade två set och man gjorde en helt OK inledning men lyfte än mer under andra setet då en rad bluesklassiker av både snabbare och långsammare slag avverkades med god spelglädje. Därtill uppträdde ett väldigt tight band vid namn Number Nines (eller #9's om man så vill) som i sann rock'n'roll-anda öppnade med Clashs "Should I Stay or Should I Go" även om man huvudsakligen körde sitt eget material. # 9's bestod av fem unga damer skolade vid Folkhögskolans ELLA-utbildning som jobbar för att lyfta fram kvinnliga rockartister (och därmed har jag även gjort reklam för den). Undertecknad hade även gruppens singel "My Gun" i kavajfickan då kvällen var över.

Eftersom Rootmoset var lite utspridda igår (och en av oss ju rentav stod på scen) så blev det världens minsta förfest hos undertecknad (d.s.v. Kjelle och jag, medan Tomas var på middag) men även sådana tillställningar går an. Vi hann rentav lyssna på Kaj Kindvalls lilla popfrågesport på radion även om frågorna var lite för enkla (vi hade bättre än samtliga tävlande).

I övrigt tycker vi det är lite sniket av Status Quo att helt uppenbart ta 500 spänn när de väl spelar här i sommar. Har de ont om pengar?

1 kommentar:

Lina Lidén sa...

Tack för de fina orden! Vi blev väldigt stolta och glada över omnämnandet.
Mvh//The #9's