fredag 23 december 2016

Ho Ho La La 2016

Visby är i sanning en magisk stad med ett stort antal eldsjälar och några av dessa anordnar varje år strax innan jul det stora kalaset/musikquizet/välgörenhetsevenemanget/musikevenemanget Ho Ho La La. Så även i år. I stort sett hela Rootmoset (med Kjelles gamle klasskompis Chrille som stand-in för den bortreste Kennet) deltog och vi var fast beslutna om att få revansch för förra årets genomklappning då vi slutade någonstans i mitten.

Vi hann  dit vid 17, åt och installerade oss lite innan quizet började prick klockan 18. Som tidigare så hade vi alla fått en julkalender med luckor som innehöll namne på olika block. Först ut var julsånger där vi bland annat hade en ivrig diskussion om det verkligen VAR Frank Sinatra som hördes sjunga på ännu en version av "Let it snow, let i snow, let it snow" men det var tydligen så (inspelningen var från 1949, fick jag senare höra). Vi blåste även Hasse Anderssons diskutabla version av "Feliz Navidad".

Efter detta kom ett block med idel sånger från 2016 och för ovanlighetens skull kunde vi luta oss tillbaka riktigt rejält då vi hade gjort hemläxan. Satte i alla fall det allra mesta. Chrille satte Ghost redan på intro och Kjelle ändrade i sista stund ett svar till Galantis vilket gav oss ännu en poäng. Vid en första sammanräkning ledde vi faktiskt. Förbluffande nog.

Det här följdes av ett gäng låtar som kunde anspela på händelser under året och vi var här ganska säkra på våra svar. Fast vi kom inte ihåg vad segraren i årets ESC hette och några Insane Clown Posse hade vi aldrig hört talas om. Efter det kom ett antal covers där vi fick höra ett antal roliga versioner som vi i några fall inte ens visste att de existerade. Sten & Stanleys hysteriskt usla version av "Daddy Cool" hade vi dock hört förut och plockade därmed.

Satte även alla utom en på låtar med artister som hade dött under året (det var en medlem av A Tribe Called Quest som jag dels inte visste att han dött och för övrigt inte kan namnen på). Därefter kom en röd tråd om välgörenhet som vi blåste eftersom vi helt enkelt inte hade en aning om att vissa låtar förekommit i välgörenhetssammanhang. Klarade ganska bra ett antal låtar om  julen och även avslutande intron. Utöver det fanns även ett extrapapper med låttitlar i e-mojji-version, vilket var lite roligt.

När den slutliga sammanräkningen dock kom så var vi delad TVÅA, med TVÅ ynka poäng (92 mot 90) upp till vinnarna. Kändes lite snopet på det hela taget men vi fick i alla fall visa var skåpet skulle stå i någon mån. Kollade därefter på The Holy Homecoing Harmony Christmas band, såsom alltid, men såg inte hela då vi skulle upp och jobba. Men den i år 18 man starka ensemblen levererade som vanligt stilsäkra versioner av både julsånger och mer sekulära alternativ. Som alltid en härlig inledning på julhelgen och eldsjälarna bakom detta ska ha allt tack. Och så fick vi som sagt sätta oss lite i respekt.

Inga kommentarer: