fredag 26 oktober 2012

Skriv alltid Wallflowers!

Det har nu börjat bli en dålig vana att gå ut och göra saker om torsdagar eftersom det nu var tredje ärtsoppe-/pannkaksdagen i rad som jag var ute på något större evenemang. För 14 dagar sedan var det Loosegoats och för en vecka sedan var det Anders F Rönnblom med sitt åldersstigna men trots det synnerligen vitala band på länsteatern. Nu var det så dags för månadens pannkaksgiss med arrangörer vars musiksmak vi inte hade så enormt bra koll på, d.v.s. det var helt öppet vad som komma skulle.

För vår del var musiken ganska ny i flera fall men det ledde även till att tävlingen gick ganska trögt för Rootmosets del. Några av alstren från sextiotalet hade vi överhuvud inte hört talas om ens när vi fick svaren och så var det förstås de där vanliga låtarna som man kände igen även om man sedan inte för sitt liv kom ihåg vem som framförde den. Och så våra vanliga misstag. Exempelvis dök vår nemesis, Wallflowers, upp igår och vi bommade dem. Som vanligt. Vi skulle egentligen ha följt vår devis "om vi inte vet vad det är, skriv Wallflowers".

Vi låg ett tag på en förnedrande sjundeplats men lyckades dock komma igen och slutade på en hyfsad femteplats vilket ändå bara var några få poäng från en pallplats. Vinnarna krossade dock allt övrigt motstånd så det var ingen större diskussion om vem som var mest kunnig denna afton. Härnäst på programmet är konsert om en vecka, om inget annat kommer emellan. Det händer nu så pass mycket så man nästan har svårt att hänga ed. Men hellre det än tvärtom.

Inga kommentarer: