söndag 21 februari 2010

Deltävling ett i Popgiss 2010.

Skribenten inledde Popgiss 2010 med att som vanligt ligga i badkaret och samla tankarna till Neil Youngs "Tonight's the Night" (alltid den plattan) innan det blev dags för Rootmoset att samlas på Borgen något innan 14.

Med tanke på att det ibland kan förekomma förklarliga "barnsjukdomar" på en första deltävling får man säga att denna förlöpte väldigt bra och även tidsschemat hölls fint. Vi, likt andra Popgissare, vet ju hur svårt det ibland kan vara att få saker att klaffa riktigt sådär bra som man tänkt sig. Det finns alltid en mänsklig faktor eller något slumpmoment som spelar in. Men igår fungerade allt väldigt fint då Gamnackarna, som startade Popgiss 1992, efter "16 jävla år" (för att citera Tobbe Stuhre) fick arrangera en tävling.

Överlag får man väl säga att nivån var rimlig då relativt enkla låtar/artister kunde varvas med en och annan udda sak. Delmomentet "covers" var väl kanske lite knepigt. Vi spikade i alla fall 80-talet (om jag uppfattade det rätt) och var kanske en eller två svar från att göra det på kategorin "Album of the year" (vi gillar årtal!). Som de dinosaurier vi nu börjar bli haltade vi förstås på 00-tal.

Looserville USA, som vann mellangiss 2009, var extremt vässade och ledde stenhårt nästan hela tävlingen igenom men fick slutligen nöja sig med att dela en andra plats tillsammans med Crackers, ett strävsamt lag från Expert-butiken som tyvärr aldrig fått vinna Popgiss. Detsamma gäller även gårdagens vinnare Dr Zoom & the Sonic Boom, ett duktig lagt som ofta varit snubblande nära en vinst. Med tanke på att det är roligt med lite rotation på prispallen så vore det förstås kul om något av dessa ovannämnda lag vann, och helst då om man aldrig vunnit ett Popgiss förut.

Rootmoset var helt nöjda med att klara topp åtta, det som behövs för att platsa i en final. Vi måste förstås upprepa den bravaden i två allt svårare deltävlingar men tröstar oss även med att vi väl för tusan borde klara topp 16 om det skulle strula till sig i deltävling två eller tre. Den som lever får se. Tills vidare kan vi bara tacka Gamnackarna för en väl genomförd första omgång och otåligt se fram emot fortsättningen.

2 kommentarer:

stuhre sa...

Tack själva, Rootmosare!
Jag kan meddela att ni efter dubbelkoll även "tjänade" ytterligare en poäng, vilket gör att ni kravlar upp på en delad sjundeplats. En extra placeringspoäng som kan vara tungan på vågen vad gäller direktavancemang till final efter tre deltävlingar.

Lycka till i fortsättningen!

Tobbe Gamnacke

stuhre sa...

Och nu är ni till och med ensamma på sjundeplatsen!