fredag 29 april 2016

Rootmoset har medvind

För läsare som eventuellt väntar på en rapport från finalen i Popgiss så måste jag tyvärr meddela att den mer detaljerade rapporten låter vänta lite på sig då facit och annat ännu inte är ute på hemsidan. Så det blir mest några positiva reflektioner kring den senaste tidens tävlingar och Rootmosets dagsform i sitt 16:e år.

Popgissfinalen var riktigt kul även om jag vet att folk efteråt hade de mest varierade åsikter om musiken och de olika genrerna. Dock är det ju ändå ytterst arrangörerna som väljer musiken och man kan inte göra alla glada. Den vanligaste trenden var väl att lite äldre deltagare klagade över "för mycket modernt" och/eller "för lite gitarrer". Å andra sidan minns jag hur yngre personer (och helst då tjejer) för några år sedan beskrev själva tävlingen som "Gubbrockgiss". Så det går aom sagt aldrig att göra alla glada. Rootmoset hade hur som helst en bra eftermiddag och kom totalt sexa i den tredje deltävlingen och var därmed säkrade för finalen där vi kom nia. Den var dock ganska svårt men vi kunde konstatera att det kanske var vårt bästa resultat i stora Popgiss på mycket länge.

Igår deltog vi så i april månads CreppyQuizz där vi, till vår egen relativa förvåning, ledde hela kvällen och sopade hem en visst med totalt 99 poäng av 129 möjliga. Även det var en skön bekräftelse på att vi faktiskt är i ganska fin form och igår gjorde vi även en klassisk laginsats där alla bidrog och vi kunde snacka ihop oss på bästa Rootmoset-manér. Jämte de vanliga Creppyquizzen ser vi nu fram emot höstens stora Distgiss och jag tror även det dyker upp något Music & Quiz där under perioden. Vi har i alla fall redan delat upp den hårda musiken mellan oss. Får väl se vad det blir av det.

To be continued...

Inga kommentarer: