onsdag 9 januari 2013

Rootmosets 2012.

2012 kom och gick och därmed är det väl även dags att säga något om Rootmosets år generellt sett. Lite om de plattor som åtminstone halva Rootmoset helst lyssnade på under 2012 har ju tidigare presenterats. Det kan väl för övrigt sägas att delar av vår lilla grupp avslutade året med en nyårsfest där merparten av musiken som spelades faktiskt var från 2012, vilket vi ändå ser som ett sundhetstecken.

I övrigt har vi kämpat på så gott vi har kunnat. Vi har deltagit i Popgiss och behövde väl inte skämmas i alla fall. Extra roligt var att vi var bland de absolut bästa på 00- och 10-tal i finalmatchen. Vi har därtill deltagit i otaliga pannkaksgiss men har rätt ofta blivit omsprungna av en snabb gnu och hans flock. Vi har kämpat på med att lyssna och njuta av musik även om vi alla klagar lite till mans över att det är för mycket musik och för lite tid.

Det har blivit en del samkväm och höjdpunkten i år var väl den kombinerade inflyttningsfesten hos Kennet/min 40-årsfest som ju egentligen mest var en anledning till att träffas och ha trevligt. Avrundades med Rolling Stones-konsert från 1972, vilket ju passade bra för kvällen.

Och konserter har det blivit. Allt i från gamla veteraner som Nomads och Soundtracks of Our Lives till rätt nya akter som Kapten Röd och allt däremellan. Gamla musiker som skapat nya grupper (Imperial State Electric eller Solna) har också passerat Visby i år. I övrigt har medlemmar i Rootmoset även kunnat se konstiga indieband på Debaser och på ännu märkligare ställen. Och herr Palmqwist, Gotlands Neil Young, har uppträtt i såväl novemberrusk som gassig julikväll. Vilket även påminner om den kanske mest positiva nyheten i Visbys kulturliv/musikliv, nämligen Schenholms återkomst i gestalt av Hammersmith.

Och vad har Rootmoset för ambitioner inför 2013? De är rätt enkla faktiskt. Vi ska umgås och ha kul så mycket vi kan. Vi ska lyssna på så pass mycket ny musik vi kan. Vi ska göra bra ifrån oss i Mellangiss och andra tävlingar som kommer i vår väg. Konstigare än så behöver det inte vara.

Inga kommentarer: