söndag 22 mars 2009

We own the motherfucker!!! Igen.

Eftersom vi rootmosare innerst inne är förvuxna pojkar med en kraftig yttre likhet med ansvarstagande vuxna så har vi ju tagit till oss en del fraser som vi brukar använda, såsom "Rock on", "Keep on rocking in the free world" och "Låt inte dom jävlarna ta dig". Dessutom lade vi oss redan 1998 till med frasen "We own the motherfucker" (taget från Marcellus Wallace i "Pulp Fiction" även om han sa "I own..."). Det var onekligen så det kändes under den heta finalen 1998 då vi nästan i förväg kände segervittring fast vi då inte ens tävlat ihop förut.

Och igår, vid Mellangiss i Visby 21 mars 2009, var det så igen. Till vår förvåning erövrade vi en stolt BRONSPLATS efter att ha segat oss från plats nio, till plats sex, till plats fem... därefter ramlade vi närmast av stolen då arrangörerna meddelade: "På tredje plats... Rootmoset!!" Vi generar oss inte: vi är helt enkelt extremt nöjda med oss själva för att uttrycka det milt.

Tävlingen, som vanligt väl genomförd av arrangörerna (tack till dem) tog ut svängarna rejält och våra svar blev ojämna. Även om vi ibland satt och stirrade framför oss så skrev vi emellertid alltid ned ett svar. Vid andra tillfällen glänste alla våra medlemmar vid olika tillfällen och vissa svar kom lekande lätt. Och det var de där stunderna då man kände att man ägde tävlingen. Med tanke på att 62 lag deltog så stämmer det ju nästan. Så när som på två ärade lag som var ännu vassare.

Kort och gott känns det som om vårt lilla gäng nu är uppe ur gropen igen och vi ser med nöje fram emot Visby popgiss 2010. Men innan dess är det en del småtävlingar att klara av, nu närmast om onsdag på creperiet.

Och taktik? Hade vi någon sådan? Mja. Vi hade dock ett möte helgen innan där nästan hela Rootmoset infann sig för att snacka lite upplägg. Det hela slutade som vanligt med att en ansenlig mängd öl konsumerades medan man tittade på valda klipp på YouTube. Så någon klar strategi hade vi inte.

För övrigt var vi ett av två lag som klarade Revolting Cocks. Bara en sån sak, som Kjelle brukar säga.

Inga kommentarer: