onsdag 18 juni 2014

Heta vax vecka 25

Nedan kommer så tre plattor från Tomas och en från undertecknad, handplockade ur den aldrig sinande strömmen av nya plattor.

First Aid Kit – Stay Gold

Trodde inte att dom skulle kunna följa upp 2012 års "Lions" men det har dom gjort med samma lågmälda countryrock, producerad av Mike Mogis. Plattan kommer att behöva ytterligare ett gäng lyssningar och det blir inte svårt, att systrarna har fått oerhört höga förväntningar på konserten på Fårö i Juli är naturlig följd av att skivan är väldigt bra. Bästa låtar är den givna hiten "My Silver lining" och "Cedar Lane".

Les Big Byrd – They Worshipped Cats

Låter som en studiojamsession, roligt, kul men inte speciellt intressant. Bästa låten "Vi borde prata men det är försent".

Copeland – Because I’m worth it

Elektronisk knarkmusik, något för dig Robert.

Damon Albarn - Everyday Robots

Har nu haft den gamle Blur-sångarens första soloplatta som sällskap varenda morgon och även om den från början verkade en aning blek så växer den. Inget gigantiskt mästerverk men en rad trevliga och välsnickrade låtar som (av förklarliga skäl) låter som en lite lugnare Blur. Titelspåret och "Press Play" är lätt meditativa sociala kommentarer och den afrikanska/gospelaktiga "Mr Tembo" är en charmig liten sång som tydligen ska handla om en liten elefant(!).

Inga kommentarer: