måndag 11 februari 2013

En uppgörelse med kategoriseringen av musik

När ens intresse för musik vakande var artbenämningen av musik vardagsmat. Vid besök i sin lokala skivhandel så kunde man finna Ramones musik under kategorin Pop, Rock, Hårdrock eller Punk och på fullaste allvar så försökte skivbutiksarbetande flickor och Pojkar i ens egen ålder artbestämma musik. Det kan i ett större sammanhang ses som ett försök att guida eller hjälpa tilltänkta skivköpare men så här i backspegeln så kan det bara ha haft en negativ effekt. Frågan man ställde sig var ju om man som Rocker kunde köpa Ramones musik när den stod under fliken "hårdrock"?

Det finns bara två kategorier av musik och det är bra eller dålig musik, Ramones musik ska finnas efter Q och innan S, om det är bra beror bara på åhörarens smak.

Utrycken PowerPop och Gubbrock används dock flitigt av undertecknad och hans kompanjoner som en ironisk blinkning åt artbenämningen av musik.

Har kommer vecka 6:s plattor:

The XX -Coexist

Första intrycket var "inget nytt under skivspelarlocket där inte". Vi har hört det förut med Massive, Portishead med flera men efter ett par lyssningar så lyfter skivan och blir en riktig kanon, rekommenderas.

Tompa

Inga kommentarer: