söndag 14 mars 2010

Vad hjälper det om man vinner första rundan...?

Nå. Allt som allt fick väl Rootmoset vara ganska nöjda med en tionde plats av totalt 62 lag i gårdagens tävling, även om jag för min del gärna hade nått ett par pinnhål högre. Men det gick väl ändå ganska bra. Efter första rundan (intron) ledde vi och kanske blev vi i två sekunder en smula dryga efter det men den drygheten rann snabbt av oss då vi stadigt tappade poäng för varje omgång. Å andra sidan stod Dr. Zoom för kvällens mest enastående då man började med att hamna på 23:e(?) plats och sen jobbade upp sig till toppen. Vi kan bara lyfta på hatten.

Men visst grämde vi oss då vi skrev John Lee Hooker istället för Howlin' Wolf, Petula Clark istället för Mary Hopkin och Nick Lowe istället för Brinsley Schwarz, att vi inte mindes Risken Finns eller Fool's Garden och för min del att jag inte mindes trummisen i Pantera (den essentiella kunskap). Men arrangemanget flöt på väldigt bra och saker och ting gick rentav än snabbare än förra gången, dels för att vi förstås hade kul men även för planeringen gick arrangörernas väg. Och egentligen var det heller inte enormt svårt även om vi förstås också hade en riktig pärs med 00-talet.

Det uppstod även en intressant "Communication Breakdown" då det visade sig att tre av oss samtidigt kom med kannor utan att ha frågat de andra. Någon påpekade skämtsamt att detta nog kunde bli jobbigt om man inte ens var överens om vem som egentligen stod på tur att köpa malt... men det var i alla fall en rolig episod.

Efteråt hamnade vi hemma hos Tomas där vi hann se vinnaren i Melodifestivalen även om vi noterade att det kanske inte är så rock'n'roll med fyra snubbar som en lördag hamnar framför melodifestivalen. Jag har redan i skrivande stund glömt hur den vinnande melodin låter eller vad artisten hette. Allvarligt. Vi avrundade med att spela musikspel även om det ibland blev lite dödläge mellan ett gäng musiknördar som svarar på frågor...

Idag blir det lite jobb och musik från 1979 - 1980. Ska bland andra avverka Public Image Ltd, Michael Jackson, Gary Numan, Adam & the Ants, The Cramps, Echo & the Bunnymen, Motörhead, Undertones, UB40 och Steve Winwood.

Inga kommentarer: