söndag 7 mars 2010

1001 plattor: 1971

I mitt idoga lyssnade på de 1001 plattorna man tydligen ska höra innan man lägger fötterna i vädret har jag nu hunnit till 1971. Följande plattor ligger upplagda i spellistan och jag har aldrig hört någon av dem så det står fritt fram att pika mig för det. Men se medföljande kommentarer.

Isaac Hayes - Shaft
(Kommentar: jag har givetvis hört det coola titelspåret X antal gånger men eftersom filmusik ofta är just... filmmusik så har jag inte precis sprungit benen av mig för att höra denna dubbel. Säkert har jag hört låtarna då jag såg filmen men det är väldigt länge sedan nu, troligen då jag var barn och lik förbannat fick se det mesta som gick på TV.)

Elton John - Madman Across the Water
(Eftersom Elton förorenat etern med en massa utslätat skit i modernare tid så har jag aldrig gått in för att kolla hans tidigare repertoar enormt mycket. Men kanske man gör en del fynd.)

Dolly Parton - Coat of Many Colours
(Jag har aldrig gått in för att lyssna på Dolly Parton precis. Jag kan med andra ord inte ens påstå att hon gjort en massa utslätat skit i modern tid eftersom jag helt enkelt inte hört mer än 3 - 4 låtar med henne.)

Don McLean - American Pie
(Jag har aldrig gillat "American Pie" eftersom jag tycker Don McLean sjunger så in i helvete mesigt. Därmed har jag heller inte kollat in den här plattan.)

Rod Stewart - Every Picture Tells a Story
(Se kommentaren om Elton och byt bara namn.)

Funkadelic - Maggot Brain
(Har länge tänkt kolla in Funkadelic men det har bara inte blivit av.)

Fela Kuti - Live With Ginger Baker
(Denna man hörde jag talas om först häromdagen då man i en artikel påstod att han var just en sån där artist som ALLA kände till. Borde jag skämmas? Men å andra sidan är jag ingen hejare på afrikansk musik.)

Och härmed avslöjar jag några saftiga svaga partier inför det fortsatta Popgiss. Men.

Inga kommentarer: