lördag 27 mars 2010

Fint Visby-väder för ankor.

Gårdagen bjöd på vad som kan beskrivas som en ren vår-explosion i Visby och för första gången på flera månader kunde man under eftermiddagen sitta med balkongdörren öppen medan man i godan ro rundade av arbetsveckan med lite hemmaarbete. Det var även den dag då 70-talets stora pubrockare Duck's Deluxe förärade Visby med ett besök. Och man alltså säga att de hade tur med vädret därtill.

Kvällen inleddes annars hemma hos Kennet där en stor del av tiden (utöver önskningar om låtar från Spotify) ägnades åt taktiksnack inför idag, för övrigt ett återkommande tema under hela kvällen så fort vi fick tillfälle. Man kan lugnt säga att det märktes vad vi alla tänkte på: undvika kvalet!

Vi kom lagom ned till Borgen för att se duktig Urmas Plant värma upp publiken. Vi var alla mycket imponerade och det är alltid gått se band som kör eget och även bra material. Det är för övrigt lite rock'n'roll att avsluta konserten med en NY låt som man därtill snickrat ihop under dagen.

Sedan äntrade Duck's Deluxe scenen. Här var det inga krusiduller utan rak och rå rock även om man ibland även ägnade sig åt längre partier av gitarrdueller som kunde få en att tänka på ett lite mindre hårt... Wishbone Ash? Även om jag inte är extremt inlyssnade på DD:s repertoar så var det helt klart en tight konsert präglad av spelglädje. Vi hann för övrigt växla något ord med någon av killarna efteråt och det är alltid lite roligt få tillfälle till det.

Kvällen avrundades därefter på Max med (surprise) mer taktiksnack. Om ungefär tre timmar står Rootmoset inför sanningens ögonblick. Kvala eller surfa direkt till final?

Inga kommentarer: