tisdag 27 oktober 2015

Höstens stora musiktävling

Bara ett par veckor efter det senaste Creppy Quiz var det åter dags för Rootmoset att mangrant sluta upp för höstens stora musiktävling, Musik & Quiz ute på travet. Det var i år något färre lag än förra året men de som var där var istället väldigt entusiastiska. Arrangörerna Sune och Clarence hade i år stramat upp konceptet sedan förra året då man vacklade lite fram och tillbaka mellan följdfrågor/ej följdfrågor och låttitel/ej låttitel vilket gjorde det hela en aning förvirrande för de tävlande. Så var det absolut inte i år utan raka frågor och därtill med ledtrådar i form av initialer i vissa kategorier.

Olika decennier betades förstås av och däremellan kom roliga specialkategorier, exempelvis en "dagens dubbel" med hästrelaterade frågor. På frågor med flera svarsalternativ hade man för att underlätta även slängt in ett och annat plojalternativ. Vi var till exempel ganska säkra på att Elvis dödfödde tvillingbror inte hette Mats... Som vanligt kom även intron (ganska svåra) och sedan Tio i topp från 1960-tal (vi satte många), flera versioner av Suzy Q (klarade oss hyggligt) och en del annat. Förra året hade man haft med en specialkategori om ABBA som vi blåste magnifikt. I år hade profilen "Blondie" slängt ihop en Bowie-special som vi spikade även om Kennet fick rätta mig då jag var på väg att hävda att "TVC15" ingick på "Low" (skam!). Som vanligt gjorde vi ju de vanliga slarvfelen och det var ytterligt tätt i ledningen på slutet.

Av 174 möjliga poäng rakade vi hem 128 med en hedrande tredjeplats. Tvåan hade 129 poäng och vinnarna, de forna skivförsäljarna i Crackers, satte 130 poäng. Detta säger väl en del om hur jämnt det var där på slutet. I vilket fall så hade arrangörerna nu hittat formen och vi hoppas de håller fast vid den då den fungerade fint. Extra roligt var förstås att vi klarade oss ganska bra mot det något åldrande gardet bland våra medtävlare. Ungdomar kan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar